Amenzile pentru lipsa rovinietei vor fi anulate, șoferii vor primi banii înapoi!

Amenzile primite de șoferi pentru lipsa rovinietei vor fi anulate! Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a stabilit că românii care au primi o amendă, prin poștă, fără o semnătură a polițistului-constatator, vor putea solicita în instanță anularea acesteia. Șoferii care au achitat deja amenzile vor primi înapoi sumele respective.

 

rovinietaÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 

Biroul de Informare şi Relaţii Publice

 

C O M U N I C A T

 

 

În şedinţa din 16 februarie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit în fiecare dintre cauze, a soluţionat 2 recursuri în interesul legii, fiind pronunţate următoarele soluţii:

...

 

 

Decizia nr.6  în dosarul nr. 14/2014

 

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte că:

 

"În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art.17 din Ordonanța Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările, raportate la dispozițiile art.4 pct.1-4 și art.7 din Legea nr.455/2001 privind semnătura electronică, republicată, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor prevăzute de art.8 alin.(1) din Ordonanța Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.424/2002, cu modificările și completările ulterioare, încheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) și alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sancționate contravențional pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator", arată judecătorii Înaltei Curți.

 

 

Obligatorie, potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedură civilă.

 

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 februarie 2015.

 

După redactarea considerentelor şi semnarea deciziilor, acestea se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

  Reamintim că, numai pe parcursul anului trecut, aproximativ 450.000 de șoferi au primit amenzi totalizând peste 200 milioane lei din cauză că nu-și cumpăraseră roviniete.

 

Sursa: scj.ro

 

http://despagubire-rca-cede.com

 

sharebtn

 

 

Adaugă comentariu

Politica de comentarii. / Hozzászólási feltételek.


Codul de securitate
Actualizează