Despagubire RCA. Cine plateste cheltuielile de spitalizare a victimei

NU VA IMPACATI CU CEL VINOVAT DE PRODUCEREA ACCIDENTULUI!

Foarte multi nu stiu, ca in caz de accident rutier, cheltuielile de spitalizare si recuperare nu sunt suportate de CAS ( Casa Nationala de Asigurari de Sanatate )! Cheltuielile vor fi suportate de catre societatea de asigurare, unde cel vinovat de producerea accidentului are incheiat polita RCA. In cazul in care victima se impaca cu cel vinovat de producerea accidentului, toate cheltuielile vor fi suportate de victima, in caz de deces de rudele acestuia!

  victimaUrmarile unui accident rutier cumplit. Spitalul a cheltuit un miliard de lei pentru o victima.

 

 • Suma uriasa cheltuita de spital pentru un singur pacient a fost recuperata abia dupa patru ani

 • Pacientii din aceste categorii primesc gratuit servicii medicale, iar spitalul are de asteptat hotararea definitiva a instantelor

 

  Un accident rutier cumplit a avut urmari tragice. Victima a stat zile intregi in spital, in sectiile de Chirurgie si Anestezie si Terapie Intensiva. Medicii din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi au depus toate eforturile pentru a-i salva viata, insa deznodamantul a fost unul nefericit. Cu toate acestea, din bugetul unitatii spitalicesti s-a alocat aproximativ 100.000 lei, ceea ce a insemnat in jur de un miliard de lei vechi. Dupa cinci interventii chirurgicale, in cazul pacientului s-a declarat decesul. Au trecut aproximativ patru ani pana in momentul in care spitalul a recuperat cheltuielile de spitalizare. Valoarea totala a serviciilor medicale a starnit numeroase reactii, avocatii celui vinovat de producerea accidentului rutier solicitand in numeroase randuri deconturi detaliate pentru fiecare serviciu medical si cu privire la tratamentul administrat pe durata spitalizarii.

 

  Acesta nu este un caz singular, insa reprezinta cea mai mare suma pe care spitalul a reusit sa o recupereze dupa finalizarea unui proces. Sunt sute de cazuri, procese in derulare in care Spitalul Sf. Spiridon Iasi s-a constituit parte civila pentru a recupera cheltuielile de spitalizare. In aceasta categorie se incadreaza si pacientii fara asigurare medicala, victime ale agresiunilor. "Sunt cazuri in care recuperam cheltuielile de spitalizare chiar si dupa patru sau cinci ani. Este cazul pacientilor care au suportat o vatamare corporala sau victimelor din accidentele rutiere. Ca spital ne constituim parte civila si asteptam sa se pronunte o hotarare definitiva pentru a fi achitata contravaloarea serviciilor oferite de spital. Ne este solicitat decontul serviciilor medicale si numarul zilelor de spitalizare. Este o procedura anevoioasa si de cele mai multe ori executorii sunt cei care se ocupa de debitori. Pana in prezent pot spune ca cea mai mare suma recuperata a fost de un miliard de lei vechi in cazul unui pacient care a fost victima unui accident rutier. Acest lucru s-a concretizat abia dupa patru ani", a precizat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon Iasi. Sunt si cazuri in care partile se impaca in baza unei intelegeri si ambele tabere uita de cheltuielile de spitalizare. In aceasta situatie se gaseste si Spitalul de Neurochirurgie, unde ajung cei agresati sau cei cu traumatisme severe din accidente rutiere.

 

  Ca urmare a impacarii intre cel vinovat si victima, nemaiexistand speta, societatea de asigurare nu mai plateste cheltuielile, acestea fiind suportate de victima!

 

 

 

Art. 313

 

(1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile având ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile procesuale ale caselor de asigurări de sănătate şi dobândesc calitatea procesuală a acestora, în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent de faza de judecată.

 

 

 

http://despagubire-rca-cede.com

 

sharebtn

 

Comentarii  

+1 #1 Florentina 01-08-2016 10:52
Am avut un accident rutier cu masina proprie, eu am condus si am mers la spital. Avand doar mici leziuni nu am vrut sa raman in spital. Fiind insarcinata au spus ca trebuie sa stau sub observatie ca asta e politica spitalului. Dupa ce mi-au facut internarea am aflat ca trebuie sa platesc spitalul. Am dorit externarea la cerere pe prop rasp si au spus ca nu se poate
Si ca oricum recuperez apoi banii de la casa de asig de sanatate fiind asigurata. La cas mi-au spus ca nu pot sa recuperez nimic. Ce pot face in acest caz?
Citat

Adaugă comentariu

Politica de comentarii. / Hozzászólási feltételek.


Codul de securitate
Actualizează